Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΑΣ
Δεσμευόμαστε να παίξουμε τον ενεργό ρόλο μας στην προώθηση του τουρισμού, βοηθώντας στην δημιουργία μιας ειρηνικής και ικανοποιημένης κοινωνίας φέρνοντας σε επαφή ανθρώπους από διαφορετικές περιοχές και έθνη.

HIROSHIMA HIGHLIGHTS Εκτύπωση E-mail
Η Χιροσίμα είναι η έδρα του νομαρχιακού διαμερίσματος της Χιροσίμα και η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, Chugoku, της δυτικότερης περιοχής της Ιαπωνίας και κύριο νησί του Honshu. Έχει ένα πληθυσμό περίπου ενός εκατομμυρίου ανθρώπων.
peace-park-hiroshima

Στις 6 Αυγούστου 1945, η Χιροσίμα επιλέχτηκε από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις ως ο πρώτος στόχος της ατομικής βόμβας που χρησιμοποιήθηκε πάνω από μια κατοικημένη περιοχή. Οι ολέθριες συνέπειες, ήταν ο θάνατος 200.000 πολιτών και η Χιροσίμα έγινε η πόλη που ασχολήθηκε ενεργά με την προώθηση της ειρήνης.

atomic-bombe-dome-hiroshima

Το πάρκο της ειρήνης στη Hiroshimα, συμπεριλαμβανομένου και του αναμνηστικού μουσείου, και το νησί Miyajima (κυριολεκτικά: το νησί των ναών), που βρίσκεται 40 λεπτά από το κέντρο πόλεων με τραίνο και φέρρυ, είναι ανάμεσα στα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της Ιαπωνίας.

Το αναμνηστικό Πάρκο ειρήνης χτίστηκε για να τιμήσει την μνήμη των θυμάτων της ατομικής βόμβας πάνω στη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945 και για να προαγάγει έναν ειρηνικό κόσμο. Βρίσκεται στην περιοχή γύρω από το επίκεντρο της ατομικής έκρηξης , και φιλοξενεί το μουσείο της ειρήνης και πολλά άλλα σχετικά με την Α-βόμβα μνημεία.

hiroshima-500-rakan-statuesmemorial-peace-park-hiroshi

Το μουσείο της ειρήνης επιδεικνύει γραφικά την ατομική βόμβα και τα' φρικτά αποτελέσματα της στην πόλη και τους κατοίκους της. Μια επίσκεψη είναι φυσικά οδυνηρή.
Σchildren-memorial-hiroshimaτο ανατολικό κτήριο του μουσείου, εκτίθεται το στρατοκρατικό παρελθόν και η διαδικασία που οδηγεί στο βομβαρδισμό της πόλης. Οι ακουστικοί οδηγοί είναι διαθέσιμοι σε περισσότερες από δώδεκα γλώσσες. Ο ατομικός θόλος είναι ένα από τα λίγα κτήρια γύρω από το επίκεντρο της έκρηξης, που επέζησε μερικώς από το βομβαρδισμό. Η προηγούμενη αίθουσα βιομηχανικής προώθησης είναι τώρα μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Μεταξύ του μουσείου και της ατομικής βόμβας ο θόλος στέκεται το Αναμνηστικό Κενοτάφιο των θυμάτων της βόμβας. Περιέχει έναν κατάλογο όλων των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την έκρηξη ή πέθαναν λόγω των μακροπρόθεσμων συνεπειών της ραδιενέργειας, όπως ο καρκίνος που προκαλείται από την ακτινοβολία.
Το άγαλμα των παιδιών θυμάτων της Α-βόμβας και το κενοτάφιο για τα κορεατικά θύματα είναι μερικά από τα πολλά μνημεία που βρίσκονται στο πάρκο.

Το Κάστρο της Χιροσίμα χτίστηκε το 1589 από τη γενιά Mori. Καταστράφηκε εντελώς από την ατομική βόμβα. Το έτος 1958 χαρακτήρισε την ολοκλήρωση και αναδημιουργία του κάστρου, το οποίο σήμερα στεγάζει ένα μουσείο.

 
jr-pass
tumlare-logo
GreekEnglish