Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΑΣ
Δεσμευόμαστε να παίξουμε τον ενεργό ρόλο μας στην προώθηση του τουρισμού, βοηθώντας στην δημιουργία μιας ειρηνικής και ικανοποιημένης κοινωνίας φέρνοντας σε επαφή ανθρώπους από διαφορετικές περιοχές και έθνη.

ΚΙΟΤΟ HIGHLIGHTS Εκτύπωση E-mail
kyoto-city-viewΤο Κιότο σήμερα μόνο έχει 1.4 εκατομμύριο κατοίκους, αλλά έχει τεράστια πολιτιστική κληρονομιά συμπεριλαμβανομένου περίπου του 20% των εθνικών θησαυρών της Ιαπωνίας. Πρωτεύουσα της Ιαπωνίας από το 794 μέχρι τα 1868, αυτή η πόλη γίνεται περικλείεται σε ένα δαχτυλίδι βουνών και ποταμών. Είναι πόλη προστατευόμενη από την ΟΥΝΕΣΚΟ, ενώ παραμένει όμορφη σε πολλά μέρη, παρά το ανεπιτυχές μικροκλίμα - το Κιότο είναι πασίγνωστο για τα δυσάρεστα καυτά/υγρά καλοκαίρια και τους ψυχρούς κρύους χειμώνες.

Το Κιότο προσφέρει σε οποιονδήποτε ταξιδιώτη ενδιαφερόμενο για την Ιαπωνία, μια μεγάλη ιστορία και έναν πλούσιο πολιτισμό. Αν και οι ουρανοξύστες και η ιστορική εικόνα της πόλης έχουν αντικατασταθεί κατά ένα μεγάλο μέρος από τσιμέντο, χάλυβα και νεόν, οι παραδόσεις παραμένουν ζωτικής σημασίας στην πόλη. zen-garden-kyotoΜπορεί κανείς να δει ένα κοπάδι ανθρώπων να χαζεύουν τους χτενισμένους μαζεμένους με τη τσουγκράνα κήπους χαλικιών στους ναούς Zen όπως το Ryoan-ΙΙ, το Ginkaku-ΙΙ, η τα έργα τέχνης και ιστορίας του Nijo Castle, να δειπνήσουν σε Pontocho ή να δοκιμάσουν μια ολονύκτια παραμονή σε ένα παραδοσιακό ryokan στη Gion, ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο και οίκο των εταιριών υψηλής τεχνολογίας όπως Kyocera (Κιότο κεραμικά). Υπάρχουν πάρα πολλοί ναοί προς τις διάφορες θεότητες.
Το Κιότο είναι επίσης μια σημαντική πόλη φοιτητών με περισσότερα από 35 πανεπιστήμια και κολλέγια και ένα από τα σημαντικότερα θέλγητρα που προσελκύουν τους νέους Ιάπωνες φοιτητές με έντονη νυχτερινή ζωή.
 • Εθνικό Μουσείο του Κιότο (9: 30 π.μ. - 5:00 μ.μ., κλειστό κάθε Δευτέρα)
  Βρίσκεται δίπλα στο sanju sangen, και έχει μια μεγάλη συλλογή αρχαίου ιαπωνικού γλυπτού, κεραμικών και άλλων χειροποίητων αντικειμένων. Είναι αρκετά παρόμοιο με το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο. Το κτήριο του μουσείου είναι αρκετά μεγάλο, αλλά το άγαλμα του Ροντίν είναι λίγο ξεκομμένο από την γενική ατμόσφαιρα.

 • myoshinji-temple-kyotoΤο Ginkakuji (το ασημένιο περίπτερο) είναι στη βόρεια άκρη του περίπατου των Φιλοσόφων. Σαν το χρυσό αντίστοιχό του σε Kinkakuji, το ασημένιο περίπτερο είναι συχνά πνιγμένο από τουρίστες. Αντίθετα από το αντίστοιχό του, εντούτοις, το ασημένιο περίπτερο δεν καλύφθηκε ποτέ πραγματικά στο ασήμι μόνο το όνομα είχε εφαρμοστεί προτού να καταρρεύσουν τα σχέδια.

 • Nanzen-στο ναό Zen – είναι ένας μικρός κήπος βρύου, πίσω από το υδραγωγείο, που χρονολογείται από το 13$ο αιώνα,

 • Kenninji, ο παλαιότερος Ιαπωνικός ναός Zen έχει όμορφες αίθουσες και κήπους άμμου και βρύου, και είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τους εραστές τέχνης.

 • Πύργος του Κιότο, ακριβώς βόρεια του σταθμού του Κιότο ένα από τα κυριότερα σημεία της πόλης. Η σειρά διακοσμημένων δωματίων υποδοχής μέσα στο Ninomaru είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, και γνωστή για "ορόφους χελιδονιών" - ξύλινα δάπεδα που αναπαράγουν τους πτηνόμορφους ήχους τσιρίγματος όταν περπατούν επάνω.
 • silver-temple-kyotoΗ περιοχή Gion με τα παραδοσιακά κτήρια της, που βρίσκονται στα βορειοδυτικά Kiyomizu, είναι όπου πιθανότατα μπορεί κάποιος να δει τις γκέισες στο Κιότο, να περπατούν μεταξύ των κτηρίων ή να απομακρύνονται σε ένα ταξί. Η περιοχή ακριβώς στα βόρεια του shijo-Dori, στα δυτικά της Yasaka, είναι ιδιαίτερα φωτογενής - ιδιαίτερα γύρω από το shinbashi-Dori και το hanami-koji. Sannen-Zaka και ninen-Zaka, δύο από τις οδούς που οδηγούν μακριά από το kiyomizu-Zaka, είναι επίσης πολύ γραφικά - αλλά προσέξτε το βήμα σας, γιατί αν κανείς γλιστρήσει σε αυτές τις οδούς θα έχει τρία ή δύο χρόνια κακή τύχη αντίστοιχα.
 • Στη βόρεια άκρη του ninen-Zaka είναι το Ryozen Kannon, ένα μνημείο στον άγνωστο στρατιώτη που πέθανε στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με ένα ψηλό άγαλμα.

 • ryoan-ji-gardenΤο Ryōan-ryōan-ji είναι διάσημο για τον κήπο Zen του, ο οποίος θεωρείται ένα από τα πιό ξεχωριστά παραδείγματα. Από τους χαμηλούς τοίχους, μια αυστηρή ρύθμιση δεκαπέντε βράχων κάθεται σε ένα στρώμα από άσπρο αμμοχάλικο: κανένα δέντρο, κανένας λόφος, καμία λίμνη, και κανένα ίχνος νερού.

 • Πίσω από τον απλό ναό βρίσκεται ο κήπος βράχων και πετρών αποκαλούμενος Tsukubai που λέγεται οτι έχει γίνει από τον Tokugawa Mitsukuni στο 17ο αιώνα. Στέφεται με μια απλή αλλά βαθιά επιγραφή τεσσάρων-χαρακτήρων: " Μαθαίνω μόνο να είμαι ευτυχισμένος. Υπάρχει ένα φανταστικό tofu εστιατόριο που θα βρείτε κοντά μετά από τη διαδρομή από τον κήπο και προς την έξοδο. Είναι ελαφρώς ακριβό, αλλά με πολύ εύγευστα, παραδοσιακά tofu πιάτα.
 
jr-pass
tumlare-logo
GreekEnglish